AIKUISET

Aikuisten jumpat

Säännöllinen kuntojumppa yhdistettynä arki-, hyöty- ja työmatkaliikuntaan auttaa mm. painonhallinnassa, ehkäisee ja alentaa korkeaa verenpainetta, kehittää ja ylläpitää luuston, lihaksiston ja nivelten toimintakykyä, vähentää sydän- ja verisuonitauteja ja edistää psyykkistä hyvinvointia.

Hyvässä seurassa on ilo liikkua!

Kuntojumppa (maanantai)

Kuntojumppatunti aloitetaan n. 10-15 min alkulämmittelyllä tehden erilaisia helppoja askelsarjoja koko kehoa herätellen, musiikkia hyödyntäen. Lihaskunto-osuus n. 30 min, jossa käydään päälihasryhmät läpi huomioiden erityisesti tukiranka- ja ryhtilihakset, välillä painottaen myös muita lihasryhmiä (esim. reisi-pakara, niska-hartia ja selkä-vatsa). Lopuksi palauttavat venyttelyt ja liikkuvuusharjoitteet n. 10 min. Tunti sopii sekä aloittelijalle että pidempään harrastaneelle. Ohjaaja antaa vaihtoehtoja liikkeisiin. 

Kuntojumppa (keskiviikko)

Mukavan musiikin tahdissa ja huumorilla höystettynä monipuolista lihaskunnon kehittävää ja ylläpitävää liikuntaa. Tunti jakautuu alkulämmittelyyn, lihaskunto-osioon ja loppuverryttelyyn. 

( FB:n ryhmähaku nimellä: Kuhmon Kivattaret).

Miesten kuntojumppa 

Miesten kuntojumppa sisältää monipuolista lihaskuntoharjoittelua, sykkeen nostoa, ryhti- ja liikkuvuusharjoituksia sekä runsaasti venyttelyjä.
Tunti aloitetaan sykettä nostavalla alkulämmittelyllä, jossa tehdään helppoja askelsarjoja. Lämmittelyn jälkeen tunti jatkuu lihaskunto-osuudella, jossa liikkeet tehdään oman kehon painolla tai erilaisten välineiden avulla. Tunti päättyy venytyksiin.

Kehonhuolto

Kehonhuolto parantaa liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Tunnin pituus on 45 min ja se koostuu kolmesta osiosta; lämmittelystä, keskivartalon hallinta ja tasapaino osuudesta  sekä liikkuvuus ja venyttely osiosta. Tunti sopii myös hyvin palauttavaksi harjoitukseksi esim. kuntojumpan jälkeen.