Tietoa Kivattarista

Kuhmon Kivattaret ry on perustettu v. 1958. Seura kuuluu Suomen Voimisteluliitto ry:n sekä on Kainuun Liikunnan jäsenjärjestö. Kivattaret tekevät yhteistyötä em. lisäksi myös Kuhmon kaupungin ja paikallisten yritysten sekä muiden kuhmolaisten seurojen kanssa. Jäseniä seurassa on n. 320 (v. 2022). 

Yhdistyksen tarkoituksena on suorittaa jäsenistön keskuudessa liikuntakasvatustyötä edistämällä harrasteliikuntaa niin, että mahdollisimman moni voisi harrastaa monipuolista voimistelua ja liikuntaa eri toiminta- ja tavoitetasoilla. Painopisteet ovat aikuisten monipuolisen kuntoliikunnan harrastamisen sekä lasten ja nuorten liikunnan ilon tukemisessa. Olemme aikuisliikunnan Tähtiseura. 

Kivattaret pitää huolen ohjaamisen laadusta kouluttamalla ohjaajiaan säännöllisesti. Kaikki ohjaajat suorittavat vähintään Voimisteluliiton 1-tason ohjaajakoulutuksen tai heillä on muu liikunta-alan peruskoulutus. 

Kivattarien arvoissa, missiossa ja strategiassa tähdätään tulevaan kolmannen sektorin järjestämään kansalaisten ennaltaehkäisevään liikuntakasvatustyöhön. 

Seuran viestintä tapahtuu ensisijaisesti sosiaalisen median (ig, fb), kotisivujen ja sähköpstin välityksellä. Lisäksi ilmoitamme tapahtumista tarvittaessa paikallislehdessä. 

TOIMINTAOHJE EPÄASIALLISEN KÄYTÖKSEN TAPAUKSISSA

Seuramme toiminta pyritään pitämään avoimena ja tavoitteena on, että toiminnassa ei esiinny minkäänlaista epäasiallista käytöstä. Joskus kuitenkin voi vuorovaikutus-tilanteissa tulla erimielisyyksiä tai väärinymmärryksiä, joihin kannattaa heti puuttua. Näitä tilanteita varten on toimintaohjeet, joissa edetään lähtien ensimmäiseltä tasolta, jolta toivottavasti ratkaisu jo löytyy. Jokaiseen yhteydenottoon suhtaudutaan vakavasti ja kaikki asiat käsitellään luottamuksellisesti.

Miten toimia, jos huomaan tai kohtaan epäasiallista käytöstä?

Et ole yksin -on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa. Hanke auttaa epäasiallisen käytöksen, häirinnän, väkivallan tai kiusaamisen kohteeksi joutunutta ja hänen läheisiään.

Et ole yksin -palvelu on kaikkien jäsenten, huoltajien ja toimijoiden käytettävissä. https://www.etoleyksin.fi/

                                                              VOIMISTELIJAN POLKU