Sosiaalisen median säännöt

Kivattarien some-säännöt

Kunnioitamme muita ja keskustelemme rakentavasti
o   keskustelu somessa pidetään asiallisena ja rakentavana. Emme julkaise somessa mitään, mitä emme voisi sanoa ääneen kaikkien kuullen. Emme arvostele negatiivisesti seuran jäseniä ja ohjaajia. Julkaisuissa edistetään seuran positiivista mielikuvaa.

 Emme kiusaa tai syrji ketään
o   Kiusaaminen on kiusaamista myös sosiaalisessa mediassa. Jos havaitsemme kiusaamista tai syrjintää somessa, selvitämme asian somen ulkopuolella tarvittaessa yhteistyössä seuran vastuullisuusvastaavan kanssa.

Kunnioitamme toisten yksityisyyttä
o   tunneilla ja pukuhuoneissa ei saa kuvata ilman lupaa. Ohjaajat kysyvät ryhmäläisten luvan kuvien käyttöön ja julkaisemiseen somessa.

Noudatamme erityistä varovaisuutta lasten ja nuorten kuvien ja videoiden osalta
o   lasten ja nuorten ryhmissä sovitaan erikseen kuvien ja videoiden käytöstä ja julkaisuista huoltajien kanssa.

Huolehdimme tekijänoikeuksista
o   Jos ei ole varma, onko kuvaa lupa julkaista, kysytään lupa kuvaajalta tai jätetään se julkaisematta.

Säännöt WhatsApp-käyttäytymiselle:

Jos jumpparyhmille on perustettu omia WhatsApp-ryhmiä, muistetaan huomioida siellä keskusteluissa asiallinen käyttäytyminen ja kielenkäyttö. Ryhmissäkin keskustelu on julkista, kuka tahansa ryhmän jäsenistä voi jakaa viestin eteenpäin. Vastuu viestittelyn sisällöstä on aina jokaisella käyttäjällä itsellään. Ryhmiin jaettuja kuvia tai videoita saa jakaa eteenpäin vain asianosaisten luvalla. Ryhmässä kannattaa sopia siitä, minkälaiset viestit jaetaan koko ryhmän kesken. Oikein käytettynä WhatsApp toimii hyvänä viestintäkanavana ryhmän jäsenille.

Julkiseen ryhmään pääset oman henkilökohtaisen Facebook-tilisi kautta (ryhmähaku: Kuhmon Kivattaret).